Okulla ilgili genel bir bilgi verebilir misiniz? 09/03/2023

S.1.Okulunuz özel bir anaokulu mu? Tam gün grubu var mı?

C.1. Hayır.Okulumuz devlete bağlı bir anaokuludur. Ancak Konya Valiliği tarafından belirlenen aylık aidatımız bulunmaktadır. Tam gün grubu bulunmamaktadır.

S.2. Okulunuzda beslenme düzeni nasıl?

C.2.Okulumuzda beslenme okul mutfağında hazırlanmaktadır.

S.3. Kaç yaş grubu öğrenciilerin kaydı yapılıyor?

C.3.Devam eden eğitim -öğretim yılı Eylül ayı itibariyle 36 ayını tamamlayan (2022-2023 eğitim öğretim yılı için 30 Eylül 2019 dan büyük olan) öğrencilerin kaydı yapılmaktadır. Daha küçük olanların kaydına e-okul sistemi izin vermemektedir.

S.4. Sınflarda yardımcı abla var mı?

C. 4. Hayır.

S.5. Benim çocuğumun tuvalet problemi var. Tuvalette yardım eden görevli var mı?

C.5. Hayır. Okulumuza kayıt olan öğrencilerin tuvalet ihtiyaçlarını tek başlarına giderebilmeleri gerekir. Tuvalet problemi olan öğrenciler okula kayıt edilmez. İhmal ve istismar konularından dolayı tuvalet kabinine öğrenci ile birlikte kimse girmez.

S.6. Ücretini versek öğrencim okula tam gün gidebilir mi?

C.6. Hayır. Bu durum yasal olarak mümkün değildir.

S.7. Öğrencimi istediğim vakitlerde okula bırakıp alabilir miyim?

C.7. Hayır. Alışma süreci dışında ve çok acil durumlar hariç giriş çıkış saatlerine dikkat etmeniz gerekir.

S.8. Benim çocuğum küçük arada bir kayıtsız okula gelse olur mu?

C.8. Hayır. Kayıtsız öğrenci okula alınmaz.

S.9. Çocuğum okula alışınca kaydını yapsak olmaz mı?

C.9. Hayır.

S.10. Kayıtlı olduğu halde okula gelmek istemeyen yada okula alışamayan öğrencilerle ilgili ne yapıyorsunuz?

C.10. O durumdaki öğrencilerimiz e-okula veli isteğiyle okulöncesi eğitimden ayrıldı şeklinde işlenir. Aidat talebinde bulunulmaz.

S.11. Ne tür eğitim veriyorsunuz?

C.11. Eğitimimiz Milli Eğitim Bakanlığı Okulöncesi Eğitim Programına  uygun olarak yapılmaktadır. Küçük yaş gruplarımızda serbest zaman ve oyun gibi etkinlikler daha uzun sürmektedir. Genel olarak sosyalleşme, dilimizi düzgün kullanma, farklı ortamlardan gelen öğrencilerimize ortak yaşantı sunmayı amaçlıyoruz.

S.12. Sınıflarınız kaç kişilik?

C.12. Özel durumlar dışında 20 öğrenciyi aşmıyoruz. Sınıfları dengeli bir şeklde dağıtmaya çalışıyoruz. Ancak öğlen gruplarımız genel olarak sabah gruplarından daha kalabalık oluyor.

S.13. Özel öğrencilerle ilgili uygulamanız nedir?

C.13. Özel eğitim öğrencilerimiz öncelik olarak daha az sayıda öğrenci bulunan sınıflara kaydedilir. Aynı yaş grubunda özel eğitim öğrencisi olmayan sınıflar varsa hiçbir şekilde aynı sınıfa ikinci bir özel öğrencinin kaydı yapılmaz. Bütün sınıflara özel öğrenci kaydı yapıldıktan sonra kayda gelen öğrenci olduğu taktirde az sayıda olan sınıfa kaydı yapılr.